agenda

Summerschool 2024 in HX hoogcruts (Limburg)

Zijnsoriëntatie, pad van levenskunst

Zijnsoriëntatie is meer dan meditatie-beoefening. Het is een diepgaande visie over wie je werkelijk bent, over je natuurlijke aard- en hoe je die vorm kan geven in je dagelijks leven. Het is een spiritueel pad van levenskunst.

Dat pad leer je niet alleen door theorie te bestuderen, maar juist door in meditatie te ervaren, te voelen, te ontdekken en nieuwsgierig te zijn naar wat de meditatie teweegbrengt in je manier van zijn. Zo ontdek je dimensies van jezelf die in je dagelijks leven ondergesneeuwd raken onder overlevingspatronen en gewoontes: onverstoorbare kalmte, stroming en levendigheid, een goede energiebalans, een ruime, open blik die kijkt met respect, wijsheid en inspiratie.

De visie en bijbehorende methodes zijn ontwikkeld door -voormalig psychotherapeut, nu spiritueel leraar- Hans Knibbe, die de westerse benadering om een psychisch gezond leven te leiden heeft geïntegreerd in eeuwenoude boeddhistische (Dzogchen) visie en beoefening. Uit deze alchemie is een eigentijds en inspirerend spiritueel pad ontstaan voor westerse mensen.

In de summerschool in het sfeervolle Limburgse ‘klooster van de 21ste eeuw’ HX hoogcruts verkennen we drie achtereenvolgende dagen door middel van meditatie, lichaamswerk en oefeningen de ‘levenskunst’ van Zijnsoriëntatie. Met veel gelegenheid om thuis te komen in je aard, te ontspannen en de ruimte en vrijheid van Zijn te ontdekken. Daarnaast kan je volop genieten van het Limburgse Heuvelland.

Op het programma staan o.a. oefeningen om te aarden en te ontspannen in ruimte; een evenwichtige energiebalans die een ruime, open presentie mogelijk maak;, onthechten van je neiging tot ‘grijpen’ en hoe dat doorwerkt in je waarneming; toegang vinden tot de dimensie van inspiratie en wijsheid; respect en compassie in relatie tot jezelf en de ander. Werkvormen zijn meditatie-in-beweging, zitmeditatie, lichaamswerk, dans, visualisatie, oefeningen in 2-tallen en deelrondes.

Alle deelnemers die graag willen meedoen, met of zonder ervaring in Zijnsoriëntatie en meditatie, zijn van harte welkom. Heb je daarover vragen of twijfels, bel me gerust!

Data: 14-15-16 augustus 2023
Tijd: 10.00 – 17.00, met op 15 augustus om 19.00 een avond-stiltewandeling op het nabijgelegen Landgoed Altenbroek (voor de liefhebbers).
Locatie: Klooster HX hoogcruts, Noorbeek
Kosten € 325,- incl. btw

Logies: Wie van verder weg komt, regelt zelf logies. Dit kan bijvoorbeeld op de camping naast het klooster, of op de talloze andere logeermogelijkheden (hotels, b&b, huisjes) waar de omgeving rijkelijk van is voorzien. Boek je nog een paar nachten extra, dan heb je extra vakantiedagen in het Zuid-Limburgse Heuvelland en aangrenzende Belgische Voerstreek. Wandel- en fietsmogelijkheden in deze rijke natuur te over!

Maaltijden: je natje en droogje regel je zelf. De lunch neem je zelf mee. Thee, koffie, appelsap en koekjes worden door mij aangeboden.

 

 

 

Boven – en vooraanzicht van klooster HX hoogcruts. Het klooster is eigendom van de Stichting ‘het Limburgs Landschap’ en wordt stukje bij beetje op duurzame wijze gerenoveerd. Als ‘klooster van de 21ste eeuw’ biedt het klooster ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. Een modern spiritueel pad zoals Zijnsoriëntatie op een van oudsher plek van spirituele beoefening voelt hier alleszins kloppend aan.

De ruimte binnen heeft veel licht en een prachtige houten vloer

  • Contactinformatie

  • indien van toepassing
  • Factuuradres

Bij inschrijving is je aanmelding definitief, maar kan je nog tenminste 14 dagen kosteloos annuleren. Lees ook de annuleringsvoorwaarden en privacyverklaringAlle hierboven genoemde tarieven zijn inclusief BTW.