Profiel

Als leraar Zijnsoriëntatie bied ik begeleiding
aan ieder die zichzelf werkelijk wil leren kennen
en de rijkdom van Zijn
wil ontdekken.

Loopbaanpad

Lang geleden, in 1977, kwam ik naar Utrecht om diergeneeskunde te studeren. Toen ik een jaar later wist dat ik ‘iets met mensen’ wilde, begon een lange zoektocht naar wie ik was en wat ik wilde, via diverse opleidingen, waaronder een lerarenopleiding, haptonomie, psycho-sociaal werk en Zen. Ik werkte lange tijd als trainer persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden. Ook werkte ik als coach en specialiseerde me in het onderzoeken van loopbaan- en levenskoers.

In 2009 kwam Zijnsoriëntatie  op mijn pad en daarmee begon een nieuwe fase. Al mijn eerdere loopbaansporen, maar ook alle ervaringen in mijn persoonlijke zoektocht naar waarheid en geluk, kwamen, tot mijn grote vreugde, samen in deze visie. Ik volgde 7 jaar lang intensieve opleiding en retraites aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Dat was vaak heel inspirerend, met regelmaat ook confronterend en moeilijk. Zo heb ik zelf het Zijnsgeoriënteerde pad met al zijn hobbels, kuilen en stapstenen leren kennen.

Hier en nu

Mijn Zijnsgeoriënteerde praktijk is sinds 2012 groeiend en bloeiend. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Zijnsgeorienteerd Begeleiders en volg retraites en nascholing bij Hans Knibbe, de grondlegger en inspirator van Zijnsoriëntatie.

Ik vind het nog steeds razend interessant om mens te zijn in deze wereld met alle levensvragen die daar uit voortkomen. Meer en meer ga ik ook vertrouwen in de rijkdom van mijn Zijnsaard en kom ik thuis in een dragende stilte, de grond van mijn geest. Het pad verdiept zich onverminderd. Het is een doorgaand avontuur.

Als leraar Zijnsoriëntatie mag ik dit ‘pad van levenskunst’ aanwijzen aan wie dat wil. Dat doe ik met hart en ziel en daar leer en geniet ik elke dag van.