Profiel

Als leraar Zijnsoriëntatie bied ik begeleiding
aan ieder die zichzelf werkelijk wil leren kennen
en de openheid en rijkdom van Zijn wil ontdekken.

Dat doe ik vanuit mijn ‘leerruimte Zijnsoriëntatie’ in
’s Gravenvoeren (BE) en in klooster HX hoogcruts in Noorbeek (NL) – en deels in het stadse Utrecht.

Levenspad 

In de loop van mijn leven heb ik heel wat zoektochten gelopen om mijn draai te vinden. Zo kwam ik naar Utrecht om diergeneeskunde te studeren. Toen ik een jaar later wist dat ik ‘iets met mensen’ wilde, had ik geen idee wat ik wilde en kon. Uiteindelijk werkte ik na diverse opleidingen lange tijd als trainer persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden. Als coach specialiseerde ik me in het onderzoek van loopbaan- en levenskoers.

Parallel liep een zoektocht naar spiritualiteit en wat dat voor mij kon inhouden. Komend vanuit een gereformeerde opvoeding was ik wars van elke dogmatische leer.  Veel stromingen waren me te eenzijdig of te braaf. Ik had spirituele ervaringen die eigenlijk in geen enkel raamwerk leken te passen.  Dat motiveerde me om me te blijven oriënteren op nieuwe spirituele wegen.

In 2009 ontdekte ik Zijnsoriëntatie en daarmee begon een nieuwe fase. Al mijn eerdere loopbaansporen, maar ook alle ervaringen in mijn persoonlijke zoektocht naar waarheid en geluk, kwamen, tot mijn vreugde, samen in deze visie. Het klopte gewoon helemaal. Ook al vond ik het aanvankelijk nog wel vreemd en verwarrend.

Er volgden 7 jaren intensieve opleiding en retraites aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Dat was vaak heel inspirerend en bevrijdend, soms confronterend en moeilijk. Zo heb ik zelf het Zijnsgeoriënteerde pad inclusief alle ups en downs, leren kennen en vertrouwen en was het voor mij al gauw zonneklaar dat ik aan dit pad ook mijn werkende leven wilde wijden.

Hier en nu

Mijn Zijnsgeoriënteerde praktijk is sinds 2012 groeiend en bloeiend. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Leraren Zijnsoriëntatie en volg retraites en nascholing bij Hans Knibbe, de grondlegger en inspirator van Zijnsoriëntatie.

Meer en meer ga ik vertrouwen in de rijkdom van mijn Zijnsaard en kom ik thuis in de stilte, de grond van mijn bestaan. Daar leg ik steeds opnieuw mijn oriëntatiepunt, in die stilte, die vrijheid en inherente goedheid, in de rijkdom en compleetheid van mijn aard. Het pad verdiept zich onverminderd door de jaren heen. Het is een doorgaand avontuur om te leren hoe mens te zijn in deze wereld die zowel prachtig als pijnlijk kan zijn.

Als leraar Zijnsoriëntatie mag ik dit ‘pad van levenskunst’ aanwijzen aan wie dat wil. Dat doe ik met hart en ziel en daar leer en geniet ik elke dag van.