Individuele Zijnsgeoriënteerde coaching

Leer jezelf wezenlijk kennen

Als je begeleiding zoekt, is dat meestal omdat je vastloopt of een onvoldaan gevoel hebt over je dagelijks leven. Je komt onvoldoende tot je recht, je voelt je niet in balans of kampt met overbelasting/burnout, legt jezelf te veel druk en strengheid op, etc. Een individueel traject ondersteunt je bij de zoektocht naar wie je bent en wat je wilt in de complexiteit van relaties en werk. Jouw levensvragen staan centraal.

Uitgangspunt in Zijnsgeoriënteerde coaching is de heelheid van je Zijn: de open dimensie van je geest, waar goedheid, helderheid en kracht altijd aanwezig is. In meditatie maak je contact met deze dimensie, die altijd al je wezensaard is. Je zal verrassend makkelijk ervaren dat je dagelijkse problemen er anders uitzien, als je met ‘heelheidsogen’ kijkt. Hoe je kijkt maakt het verschil.

Wat je in de begeleiding leert:

  • In deze begeleiding leer je stil te staan bij en onder ogen te zien wat je levenshouding is. Je leert met een open, geinteresseerde en respectvolle aandacht te kijken naar jezelf en al je gedachten, gevoelens en aannames over jezelf en de wereld.
  • Je gaat jezelf meer begrijpen: wat je probeert te vermijden, waar je naar streeft, wat de intenties zijn in al je gedrag. Zonder oordeel onderzoek je de patronen, die je belemmeren en beperken. Je gaat zien welke functie ze hebben en hoe je ze los kunt laten.
  • Je leert jezelf kennen als spiritueel wezen. Je gaat zien dat er een ruime, vrije dimensie in je is, waar je ontspannen en basaal op je gemak bent. Van daaruit kijk je anders, ruimer, welwillender, met meer helderheid en mildheid naar de problemen van je dagelijks leven.
  • Je leert een gezonde liefdevolle houding naar jezelf te ontwikkelen. Je laat patronen van zelfverwerping los. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn en goede zelfzorg.
  • Je stuurkracht en helderheid nemen toe. Je leert je gedachten en gevoelens serieus te nemen, maar je ziet ook hoe relatief ze zijn. Je wordt minder bepaald door stemmingen en aannames en leert je te enten op Zijn.
  • Je raakt meer op je gemak met jezelf, zoals je bent. Jouw groeiend bewustzijn maakt, dat je vrijer, opener en realistischer in de wereld staat en meer geluk vindt in wie je bent.

Een individueel traject is bestemd voor mensen die zichzelf in hun dagelijks functioneren willen onderzoeken en zich in die zin op het bewustzijnspad willen begeven. Bewustwording kan op sommige momenten spannend voor je zijn. Je verlaat het vertrouwde stramien, je comfortzone. Dat vraagt moed. Maar als het jou gaat om waarachtig leven, dan is dit een pad voor jou.

Ook in de individuele begeleiding werk ik met meditatie en visualisatie-technieken. Om deze technieken goed onder de knie te krijgen, raad ik aan om een cursus Gezonde Zelfliefde of een driedaagse cursus te volgen. en/of deel te nemen aan meditatie-aanbod. De individuele sessies worden dan effectiever.

In Limburg kan je voor diverse individuele begeleiding bij me terecht. Je kunt vrijblijvend komen kennismaken op mijn locatie in ‘s-Gravenvoeren.
In Utrecht geef ik alleen nog individuele begeleiding aan mensen die tevens deelnemen aan het groepsaanbod.

Interesse? Je bent van harte welkom voor een (gratis) oriënterend gesprek. Eventueel ook online.
Begeleidingstarieven vind je hier