Werkwijze individueel traject

Kramp kan alleen ontspannen in liefde

Ik begin elk individueel traject met een kosteloos orienterend gesprek. In dit gesprek zal ik jou meer vertellen over mijn werkwijze en wat dat van je vraagt. We kijken of dit aansluit op wat jij wilt en of we wederzijds vertrouwen in de samenwerking hebben.

Begeleiding op je pad

Ik werk vanuit de Zijnsgeorienteerde visie. Daarom geef ik je bij het begin van het traject instructies om thuis te oefenen met mediteren. In deze eerste sessie bespreken we ook je huidige leefsituatie en je levensgeschiedenis.

In de volgende sessies kan je je alledaagse sores inbrengen. We onderzoeken dan wat je ervaart en waar je tegenaan loopt. Wat je van jezelf of anderen misschien moeilijk kan verdragen, waar je wegschrikt of blokkeert, waar je gespannen en gefixeerd raakt op je situatie en je je blik vernauwt. Door meditatie en visualisatie leer ik je om de moeilijkheden in je leven met een ruime, welwillende blik te bekijken. Je gaat in deze begeleiding je levenshouding leren verzachten en verruimen. Je gaat bewuster stilstaan bij lichaamssignalen en oefent in respectvol omgaan met jezelf en je verkrampingen. Je leert helderder kijken naar wat er eigenlijk in je leven aan de hand is en krachtiger in de wereld staan, terwijl je je tegelijk meer leert ontspannen. Al doende vind je een andere levenshouding, die je ook op het spoor zet van mogelijke alternatieven voor je gedrag en je vertrouwen in je eigen, natuurlijke potentieel versterkt.

Na elke individuele zitting maak je een reflectieverslag. In het verslag verwerk je ook een voorbereiding op de volgende zitting.

Afronding van een traject

Aan het eind van een individueel traject maken we de balans op. Belangrijke vragen zijn dan: hoe houdt je in jezelf wakker wat voor jou van belang en van waarde is. We staan stil bij hoe je hebt geleerd je eigen koers te bepalen en bij wat jou daarbij de nodige inspiratie biedt.

Kijk op ‘voor wie’ voor recente tarieven.