Werkwijze individueel traject – locatie Voeren

Zijnsgeoriënteerde begeleiding: kramp kan alleen ontspannen in liefde

Oriëntatie

Ik begin elk individueel traject met een kosteloos orienterend gesprek. In dit gesprek zal ik jou meer vertellen over mijn werkwijze en wat dat je biedt en van je vraagt. We kijken of dit aansluit op wat jij wilt en of we wederzijds vertrouwen in de samenwerking hebben.

Begeleiding op je pad

Ik werk vanuit de Zijnsgeorienteerde visie. Daarom geef ik je bij het begin van het traject instructies om thuis te oefenen met mediteren. In de eerste sessie bespreken we ook je huidige leefsituatie en je levensgeschiedenis (intake).

In de volgende sessies kan je je alledaagse situaties inbrengen. We onderzoeken dan wat je ervaart en waar je tegenaan loopt. Wat je van jezelf of anderen misschien moeilijk kan verdragen, waar je wegschrikt of blokkeert, waar je gespannen en gefixeerd raakt op je situatie en je je blik vernauwt. Door meditatie en visualisatie leer ik je om de moeilijkheden in je leven met een ruime, welwillende blik te bekijken. Je gaat in deze begeleiding je levenshouding leren verzachten en verruimen. Je gaat bewuster stilstaan bij lichaamssignalen en oefent in respectvol omgaan met jezelf en je verkrampingen. Je leert helderder kijken naar wat er eigenlijk in je leven aan de hand is en krachtiger in de wereld staan, terwijl je je tegelijk meer leert ontspannen. Al doende vind je een andere levenshouding, die je ook op het spoor zet van mogelijke alternatieven voor je gedrag en je vertrouwen in je eigen, natuurlijke potentieel versterkt.

Na elke individuele zitting maak je een reflectieverslag. In het verslag verwerk je ook een voorbereiding op de volgende zitting.

Een starttraject bestaat uit zes gesprekken. Dit kan vervolgd worden als daar behoefte aan is.

Afronding van een traject

Aan het eind van een individueel traject maken we de balans op. Belangrijke vragen zijn dan: hoe houdt je in jezelf wakker wat voor jou van belang en van waarde is. We staan stil bij hoe je hebt geleerd je eigen koers te bepalen en bij wat jou daarbij de nodige inspiratie biedt.

Voor wie:
Wil je stilstaan bij wie je werkelijk bent en in contact zijn met wat je echt wilt in leven en werk? Wil je leren zelf je koers te bepalen en vanuit je diepste waarden te leven? Ben je bereid om in jezelf te zoeken naar jouw eigen-wijze antwoorden? Wil je daarbij investeren in meditatie-beoefening? Dan ben je van harte uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

TARIEVEN van coaching
De individuele coachingtrajecten staan zowel open voor particulieren als voor organisaties.

Het uurtarief bedraagt voor organisaties € 155,00 ex. 21% BTW, inclusief voorbereiding.
Voor particulieren bedraagt dit € 85,00 inclusief btw.
Zzp-ers betalen € 85,- ex btw.

Mensen met een smalle beurs (minimuminkomen) betalen per 1-9-2023 € 75,00 per uur incl. btw. Deelnemers aan jaartrajecten kunnen eveneens voor dit lagere tarief individuele padcoaching volgen gedurende de periode van deelname aan het jaartraject.