agenda

Retraitedagen op HX – zomer & herfst

Retraitedagen zijn gewijd aan spirituele oefening en bezinning. Door meer tijd te nemen dan een enkel uur, geef je je systeem de kans om zich de ruimte, rust, stilte en wijsheid van je natuurlijke aard te herinneren en eraan te wennen. Zo krijgt de meditatie de kans in je manier van zijn te integreren.

Als eerste doe je een aantal energetische oefeningen, om je geest tot rust te brengen. Daarmee openen je energiekanalen, ervaar je aarding, weldadige stroming en ruimte die je spiegelt dat je je ietwat verkrampte gewoontestand niet hoeft vast te houden, maar in die ruimte kunt ontspannen. Meditatie in beweging wordt afgewisseld met zitmeditatie of staande oefeningen.

Door daarnaast ook met visualisatie te werken (in de middag)  vind je een heel eigen en directe toegang naar de inspiratie en wijsheid van je natuurlijke aard. Je gaat jezelf ervaren als vrij en licht en tevens verbonden met het grote geheel. Je hervindt het contact met de bron van wijsheid in jezelf.

In de verschillende jaargetijden zullen de accenten wat anders liggen. In de zomer komen vreugde en rijkdom makkelijk naar de voorgrond, in de herfst kan stilte eerder voelbaar worden.  De retraitedagen bewegen mee met de seizoenen, zonder overigens dat het voorspelbaar is hoe dat zich precies uit in jou.

 

Een retraitedag ga je open in. Je bent bij jezelf en komt tot jezelf. Je stelt je open voor wat in jou verschijnt. Je deelt ervaringen met de groep en de leraar en vormt met elkaar een ondersteunend inspiratieveld, dat ieders meditatie bekrachtigt.

Data:
Zomer retraitedag op zondag 7 juli 2024
Herfst retraitedag op zondag 3 november 2024

Tijd: van 10.30 tot 16.30 uur. 

Kosten €75,- (particulier tarief incl. btw,  zzp-tarief is ex btw).
Je neemt je eigen lunch mee, die je nuttigt op een plek in het klooster of in de fraaie kloostertuin.
Geschikt voor mensen met en zonder ervaring met meditatie.

Locatie: Het klooster HX hoogcruts is een bijzondere plek: al honderden jaren bekend en in gebruik voor spirituele beoefening, tegelijk is het een plaats waar nieuwe initiatieven verwezenlijkt worden. Zijnsoriëntatie is een spiritueel pad van levenskunst, vanuit oeroude boeddhistische traditie verder ontwikkeld tot een modern spiritueel pad van levenskunst. Prachtige combi!

  • Contactinformatie

  • indien van toepassing
  • Factuuradres

Bij inschrijving is je aanmelding definitief, maar kan je nog tenminste 14 dagen kosteloos annuleren. Lees ook de annuleringsvoorwaarden en privacyverklaringAlle hierboven genoemde tarieven zijn inclusief BTW.