agenda

Meditatie op woensdag – klooster HX hoogcruts

Tweewekelijkse Zijnsgeoriënteerde meditatie op de woensdagochtend- en avond – inloopmeditatie

Een eigentijdse vorm van meditatie in het klooster van de 21ste eeuw

Wil je graag een begeleide meditatie doen, met andere mensen samen mediteren en/of leren hoe je kunt mediteren en wat voor jou werkt, dan ben je van harte welkom in de tweewekelijkse meditaties op HXhoogcruts. We beoefenen Zijnsgeoriënteerde meditatie: ontspannen bewegend, in rust zittend en soms met behulp van visualisatie – op woensdagochtend en woensdagavond, om de week.
Zijnsgeoriënteerde meditatie is een zeer toegankelijke meditatievorm, die lichaam, energie en geest aanspreekt. Een gedeelte doe je bewegend, dus je hoeft niet voortdurend stil te zitten.
Zoals het woord Zijnsoriëntatie al zegt: je maakt in de meditatie ruimte om te Zijn. Je komt los van de waan van de dag en laat je aandacht niet langer bezetten door  gedachten, doelen en goed/fout oordelen. Op die manier kalmeert je geest. Je ontspant, voelt je vrijer en lichter of juist meer aanwezig in je lichaam. Je landt in de ruimte van NU, waar je blik kalm en helder aanwezig is hoe het met je is.

Zo kom je in contact met de dimensie van jou, die van nature open, zorgeloos, liefdevol en vrij is. Een dimensie, die er altijd is, maar waar we vaak overheen leven in de drukte en gewoontes van ons dagelijks leven.

Na afloop van de meditatie geef ik een korte toelichting, is er ruimte voor vragen en praten we na over wat je hebt ervaren. Wees van harte welkom, ook als je nog geen of weinig ervaring met meditatie hebt. Je kunt je opgeven per les, je komt als het jou uitkomt en zit niet aan een aantal lessen vast. je kunt ook per els betalen. Ook ochtend en avond kan je afwisselen. Wil je vaker komen, dan kan je een strippenkaart aanschaffen, die tot St. Juttemis geldig is.

Locatie Limburg: Klooster HX hoogcruts, Noorbeek

Data eind 2023: 29 november en 13 december.

Data in 2024 tot de zomervakantie:
7 en 21 februari,
6 en 20 maart,
3 en 17 april,
8 en 22 mei,
26 juni.

Tijd:     9.15 – 10.45 uur en 19.30 – 21.00 uur

Kosten: € 15,- per keer, strippenkaart: 5X voor € 70,00.
(open deelname, wel graag even een app-je of mailtje dat je komt)

Heb je nog geen of weinig ervaring met meditatie? Geen probleem. Doe gerust een keer mee! Je kunt instappen wanneer je wilt.

Kom je voor het eerst, wil je dan eenmalig het inschrijfformulier invullen, zodat ik je gegevens heb?

  • Contactinformatie

  • indien van toepassing
  • Factuuradres

Bij inschrijving is je aanmelding definitief, maar kan je nog tenminste 14 dagen kosteloos annuleren. Lees ook de annuleringsvoorwaarden en privacyverklaringAlle hierboven genoemde tarieven zijn inclusief BTW.