agenda

Cursus Gezonde Zelfliefde

Cursus van 8 bijeenkomsten voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of Zijnsoriëntatie.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.
Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude overlevingspatronen die ons opgetrokken en onrustig maken, en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.
In de cursus oefenen we met het doorbreken van die overlevingspatronen. We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Gezonde zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.
In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Door gezonde zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Werkvormen zijn: meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. De focus ligt op het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard en leren rusten in je basis.

Najaar/wintercursus vanaf 12 november 2021 : vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur
Alle data: 12 en 26 november, 3 en 17 december 2021 – 14 januari, 4 en 18 februari, 11 maart 2022
(max. 8 deelnemers)
Locatie: Utrecht-binnenstad, Singelsteeg 2 (zijstraatje van Westerkade)

Voorjaarscursus vanaf 23 februari 2022: woensdagmiddag van 14 tot 17 uur
Alle data: 23 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april, 11 en 25 mei, 15 juni 2022
(max. 8 deelnemers)
Locatie: Utrecht-binnenstad, Lange Nieuwstraat 3.

Kosten 2021-2022:

  • particulieren: €407,- incl. btw
  • studenten (MBO/HBO/WO): 20% reductie op de prijs van particulieren
  • ZZP-ers: €407,- excl. btw
  • Tarief voor de cursist die de cursus vergoed krijgt van de werkgever: € 625,- excl, btw
  • Contactinformatie

  • indien van toepassing
  • Factuuradres

Bij inschrijving is je aanmelding definitief, maar kan je nog tenminste 14 dagen kosteloos annuleren. Lees ook de annuleringsvoorwaarden en privacyverklaringAlle hierboven genoemde tarieven zijn inclusief BTW.