inspiratie

Gezonde Zelfliefde

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde ‘pad van levenskunst’. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Vaak zijn we veroordelend, streng, over-kritisch en is het “nooit goed genoeg’. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude overlevingspatronen die opgetrokken en onrustig maken en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat we misschien willen/moeten wórden, bereiken, verbeteren, veranderen. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.

Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel! Daarom beoefen ik de Gezonde Zelfliefde meditatie-technieken en leer het aan anderen in de cursus Gezonde Zelfliefde.

Zoeken buiten jezelf
Als reactie op on-liefde naar jezelf, zoek je bevestiging, erkenning, liefde en steun buiten jezelf. Je hoopt daar te vinden wat in jezelf lijkt te ontbreken. Om in de smaak te vallen bij anderen of aan je eigen hoge eisen te voldoen probeer je misschien alles héél goed te doen en daarmee je wankele gevoel van eigenwaarde overeind te houden. Zoekend gedrag kost ontzettend veel energie. Je zit voortdurend met je aandacht bij anderen, omdat je hoopt dat daar iets te halen is. Vaak ga je daarmee over je grenzen, ben je niet werkelijk in contact met jezelf en met anderen en raak je uitgeput. En het belangrijkste: het brengt je nooit de innerlijke rust van ’thuis zijn bij jezelf’.

Thuis bij jezelf
Je kan gezonde zelfliefde oefenen en trainen. On-liefde naar jezelf, in welke vorm dan ook, is een gewoonte die je kunt doorbreken. Ik denk dat je jezelf daarmee een groot cadeau geeft. Je kunt leren om dat zoekgedrag te stoppen en thuis te zijn en te blijven, bij de rijkdom van je eigen natuurlijke aard! De cursus Gezonde Zelfliefde biedt je daarvoor een aantal handvatten.

De cursus Gezonde Zelfliefde
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Stapsgewijs leer je de meditatietechnieken kennen. met huiswerkopdrachten en geluidsopnamen oefen je ook thuis. Meer weten? Neem gerust contact op!